zondag 29 november 2009

time of the season

Ik ben iemand die graag cadeautjes weggeeft. Er is een test te doen,waarbij duidelijk wordt wat jou taal van waardering/genegenheid/liefde is. Bij mij kwam heel duidelijk naar voren de taal van presentjes geven. (en ook ontvangen natuurlijk..)
En met de decembermaand voor de deur is dat helemaal top voor mij.
Afgelopen week, kon ik aardig wat weggeven. Ik had een afscheidsfeestje op het dagcentrum. met mijn nieuwe baan, zie ik alle clienten niet meer zoveel. alhoewel Rover daar blijft komen, is mijn contact minder geworden. Als afscheid had ik een sinterklaasgedicht gemaakt, met voor iedereen een koffiebeker gevuld met kersenbonbons en pepernoten.


I love to give presents. And the month of december makes it more special.
So I'm busy making all kinds of gifts.
Last week I had to say goodby to the patients of the daycare centre. With my new job, I don't see them that often anymore. Rover still is going there, so that will be my connection with them. I made a 'sinterklaas'poem and filled a coffee cup with chocolats and 'pepernoten'(gingerbreadcookies)


Een dag later had een collega van mij, thuis een afscheidsreceptie. hij blijft wel voor de organisatie werken, maar gaat een stapje hoger en in een andere plaats. Hij maakte altijd grapjes over het quilten. Was toch iets voor oude dames en hoezo modern??..


A day later a co-worker had a farwell party. His new job is within the company but in a different town.
He made jokes about my passion of quilting.
Thought it was something for very old lady's...
What kind of modern style can you make out of scrapps??...


Nu had ik niet zoveel tijd om een hele quilt te maken. Maar het idee van Mam wat zij als charmquilt heeft gemaakt, heb ik met permisie overgenomen. Ik heb het verkleind en in een lijst gespannen.

I didn't had much time, so a quilt was not an option. So I made a top after the idea of Mum. She made this here charmquilt. I made it smaller and framed it.

Bij het uitpakken vertelde ik hem, dat hij het in zijn 'oudbollig' kantoor kon hangen zodat alles iets moderner zou worden. Onder de indruk was geloof ik wel de goede benaming, en nee het komt niet op het kantoor, het blijft in zijn eigen huis. hhhmmm, misschien toch weer iemand kunnen bekeren wat betreft de vooroordelen over quilten..

So when he saw his present, i told him he could take it to his office to make his office more modern looking. He was impressed i think, and he told me that he will keep it in his house. So perhaps... I converted someone in his opinion about quilting..


5 opmerkingen:

 1. Hoi.
  Op de foto komt het niet zo goed tot zijn recht,in het echt veel mooier.Mijn Carmquilt is naar een idee van Jinny Beyer,niet alleen van mij.Maar je hebt weer een leuke achtergrond voor je blog,ik moet zelf ook nodig wat aan mijn blog doen,maar ben te druk met kadootjes maken,in opdracht van??????
  Mam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jij kent mij...ik hou echter niet van moderne quilts maar dit is prachtig! Ben blij dat hij anders van mening is over het quilten. Nou...breng ik jou mijn Amish stoffen en ik zet je aan het werk. Zoals jij niks anders te doen heb...lol.
  Ik ben ook een die graag cadeaus geeft. Ik vind het geven zelfs leuker dan het krijgen. Niet dat ik het niet waardeert maar ik krijg z'n kick van het geven.

  Morgen naar de kaak chirurg dus niet echt een gezellige begin van de week. :-(

  Hugs en groetjes ~
  Heidi

  BeantwoordenVerwijderen
 3. You should have converted him, that is just great. I love the way you did it. He should be very pleased and very quiet in the future about quilting. That was very nice of you.
  Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow!
  An updated blog entry!
  Love the new Christmas look!
  What have you been busy!
  I think I'll use the red cherry bonbons for a decorating idea.
  You'll see it soon on the blog!
  Take care,
  Joanne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Saskia
  Nu snap ik waarom je geen tijd had voor je blog! Het is een prachtig kado geworden en je collega/baas zal nu inderdaad wel anders spreken over onze geliefde hobby.Ik hoop dat je snel je plekje vind bij je nieuwe aanstelling. Zelf ben ik ook druk met kado's en vind het jammer dat Kerst zo snel na de Sint komt!
  Groetjes
  Elly

  BeantwoordenVerwijderen

I'm going to be happy today,
Though the skies may be cloudy and gray
No matter what may come my way
I'm going to be happy today.
- Ella Wheeler Wilcox (1850-1919)

Thank you for leaving a comment
I love to hear from you, it makes me happy!
ps; If you have no-reply I can't thank you personal for your comment. But I hope you know I do like every thoughtful comment.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.