maandag 27 februari 2012

February finish

Afgelopen weken lekker door kunnen werken. En UFO 2 is ook af! Het is een quilt met een verhaal.(maar ja, welke quilt heeft dat niet...) Eind 2008 kwam Heidi op de quiltbee op het idee om een Swap te houden met een groep Amerikaanse quiltsters. Je kan daar hier en hier meer over lezen.
Wij zouden typische hollandse blokken maken,en zij amerikaanse. En dan ruilen. Het was wel een hele onderneming om alles te regelen. Want de hollandse dames, wilde niet alleen de amerikaanse blokken, maar ook de Nederlandse. Dus het was 24 dezelfde blokken maken. Ik heb een soort crazy block gemaakt met hollandse bandjes en beads.
En het heeft dan even geduurd, maar ik heb dan nu toch de 24 blokken samengebracht. Met nog wat extra blokken. De achterkant is ook wel grappig, dat zijn allemaal hollandse stofjes in tegeltjes stijl. Vandaar dat ik op de Label "Dutch Tiles" heb gezet. Ben even vergeten daar een foto van te maken. Zal ik later nog eens doen. Maar euh, dit is dan wel al nummer 2 van de top 10 UFO's/WIP's om dit jaar af te maken!!

I was in working and quilting modus the last couple of weeks. And I finished UFO number 2!! It's a quilt with a story (well which quilt doesn't has a story..)
Around the end of 2008 Heidi got an idea with a online quilting friend to swap quilt blocks. You can read al about it here en here
It took me some time, but I finally finished the quiltblockswap. I made the quilt a bit bigger, and used for the backing typical Dutch Tile like fabrics. I forgot to take a photo, will do that soon. But that's why the quilt is named "Dutch Tiles".
So I finished number 2 of the 10 UFO's/WIP's I need to finish this year!!

Dan mag er ook wel een nieuw klein projectje tussendoor. Toch?
Het is een Ornamentje van haar, en had ze al even op mijn wishlist van een van mijn favoriete webshops. Begin van het jaar er toch maar drie besteld. Dit is de serie van 2011, die van 2010 zijn ook errug leuk, en ze is al vrolijk bezig met ornamentjes te ontwerpen voor 2012. Weet niet of ik ze allemaal ga maken, maar in ieder geval is het wel zeer verslavend om savonds even een paar steekjes te doen!! het zijn van die kleine projectjes, vrij snel klaar, met groot plezier...

So, I thought it was alright to start a little cross stitch project, right?
It is one of the ornaments she made. I had them on my wishlist on my favorite webshop. So I ordered three earlier this year. It's the 2011 series, but she made a 2010 series, and is working on the 2012 series. I'm not sure if I'm going to make them all, but I love to stitch on these little projects!! They finish fast, and are a BIG fun to make....

Nu ga ik verder aan UFO nummer 3, ben de border aan het quilten, hoop dat ik deze voor eind maart afkrijg.
Now I will work on UFO number 3, I'm quilting the border, so hopefully it will be finished by the end of March. 

12 opmerkingen:

 1. Well done! That was quite a large quilt with 24 squares to puzzle together! Felt like the UN?
  Nice needlework!
  Saskia's House has to take pride of place on a wall when it's finished!! Looking forward to seeing that one!
  Take care,
  Joanne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Succes met het afmaken van al je Ufo,s, ik ben er ook druk mee, wel vier tegelijk, wel heerlijk als iets bijna af is he? Mooi ornamentje heb je daar geborduurd.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat goed van je.....en een prachtige ufo......

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk idee, die internationale swap! Leuk projectje weer! Liefs MiM

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat ben je goed bezig en wat heb je al veel ufo's af. Goed van je het borduurwerkje is erg leuk geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Geweldig Saskia! Die was echter groot geworden en nu is die ook af. Ik hoop dat je het wel meeneemt volgende week zodat ik het in het echt kan zien?

  Saskia's House zou ook al klaar zijn binnenkort want daar ben je al ver zo te zien.

  UFOs afmaken is erg leuk. Wat meer ik doe...wat meer dat ik wil doen. Heb een top af die UFO was en ben het nu aan het sandwichen.

  LHN zijn hele leuk patronen om te borduren. Je ornament is prachtig geworden.

  Quilted hugs,
  Heidi

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wonderful news you finished another quilt Saskia! It feels great when we finish up old projects.

  I also am collecting most of the LHN ornament patterns. It will take me a long time to stitch them but I am trying to do one ornament per month at least. They are so cute!

  Happy days stitching & quilting!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Goed van jou,weer een af en Saskia's house bijna.Nou nog een plekje vinden voor die grote quilts.Je kerst ornamentje is beeldig,ik ga er ook aan beginnen.
  Zie je woensdag,Mam.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De quilt is mooi geworden Sasje, het zijn echt veel blokken, ik ben heel benieuwd naar de achterkant.
  Je kussentje ziet er ook heel schattig uit, dat zou ik graag eens van dichtbij willen zien!
  Liefs Bep.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Goed gedaan!! Lief zijn de borduurtjes altijd van LHN he?! Je bent vast hard bezig aan de border! Succes en veel plezier, liefs, Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen

I'm going to be happy today,
Though the skies may be cloudy and gray
No matter what may come my way
I'm going to be happy today.
- Ella Wheeler Wilcox (1850-1919)

Thank you for leaving a comment
I love to hear from you, it makes me happy!
ps; If you have no-reply I can't thank you personal for your comment. But I hope you know I do like every thoughtful comment.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.